Professionell debutI argentinska Primera División för Independiente vid 15 års ålder 35 dagar
PlaceraStriker
Tränare / mentorRicardo Bochini
Recardo Bochini
Skivor (huvudsakliga)• Han blev den yngsta fotbollsspelaren den 5 juli 2003 som debuterade i den argentinska Primera División vid 15 års ålder 35 dagar.
• Agüero gjorde 6 mål 2007 FIFA U-20 World Cup och vann 'The Golden Boot' i turneringen. Han vann till och med 'The Golden Ball' för bästa spelare i turneringen.
• Under säsongen 2010-11 spelade han för Atlético Madrid, gjorde han sitt första karriär-hattrick mot Mallorca.
• Spelar för Premier League Club Manchester City Han gjorde 105 mål i 152 framträdanden, han hade det högsta målet per minut i historien om Premier League-tävlingen sedan grundandet 1992, i genomsnitt ett mål var 109: e minut.
• Han är en gemensam rekordinnehavare som mest målskytt i en enda Premier League-match, även snabbast, fem mål på 23 minuter och 34 sekunders matchtid.
• Han är den högsta sydamerikanska målskytten i Premier League-historien.
• Copa America 2015 i San Juan mot Bolivia gjorde sitt första internationella hattrick i 5-0-seger.
Karriär vändpunkt• När han blev toppscorer och turnerings bästa spelare 2007 FIFA U-20 World Cup.
HobbiesLyssnar på Cumbia Music
KontroverserI sin Atlético-karriär gjorde han ett vinnarmål mot Recreativo de Huelva den 14 oktober 2006 genom att använda händer, bara hans andra mål för klubben.
Favorit saker
FavoritmatArgentinsk grill
Flickor, familj & mer
CivilståndSkild 2012 efter fyra år tillsammans med Gianinna Maradona.
Giannina Maradona och Sergio Aguero med son
Affärer / flickvännerKarina Tejeda (2014)